When Taikang Community Investment Co., Ltd., looked to invest in the health and well-being of China’s Ningbo City, they called on Gresham Smith to enter the contest to design their flagship project. Gresham Smith’s competition-winning design combines healthcare, retirement living and retail in nearly 3 million square feet along Bai Zhang Dong Lu, one of the city’s main highways. The building’s design is modern yet timeless and, when complete, will enhance the surrounding community while becoming a landmark in Ningbo City.

Client

Taikang Community Investment Co., Ltd.

City

Ningbo City,

Project Type

Healthcare

400

bed hospital

3M

square feet

First

project for Taikang Community Investment Co.

Connected to Nature

Connected to Nature

Across each space, the facility’s design is infused with nature and creates a calm, relaxing environment. The exterior will be clad in light stone and glass and will feature numerous balconies, green roofs and rooftop gardens. Once inside, residents and visitors will experience panoramic views of the city’s river park and the surrounding skyline, as well as have access to a central courtyard with a waterfall, reflecting pool and tea house.
Highly Efficient Healthcare

Highly Efficient Healthcare

Operational efficiency and patient privacy were key considerations in the hospital’s design. The 400-bed patient hospital will link the emergency department, operating rooms, intensive care unit and patient rooms using separate circulations for staff, patients and visitors. Dedicated trauma access will allow critical patients to receive care more quickly, while distributed support spaces and observation areas outside each ICU room will enhance patient safety.
Thinking Long-Term

Thinking Long-Term

Throughout the design process our team’s goal was to create a space that fosters long-term resident and patient relationships, supporting the organization’s mission to provide comprehensive care for an entire lifetime. The continuing care retirement community was designed with mobility in mind and facilitates independent living. The space includes multiple lounges for visiting with friends and family members, a swimming pool, restaurants and a memory garden.

Gallery

Project Contact

Our team designs with genuine care for ingenious solutions.

Design with us.

Kevin K. S. Kim AIA
Kevin K. S. Kim AIA
Design Principal