Taizhou Hospital Medical Center

  • Kevin K. S. Kim

    Kevin K. S. Kim AIA

    Design Principal Contact
The result of an international design competition won by GS&P, the 2,300-bed Taizhou Hospital Medical Center features an innovative layout designed for development in two phases. To simplify orientation and wayfinding throughout the large facility, the design combines vertical and horizontal circulation and fully considers the integrality of phases I and II to maximize efficiency of operation. The grand style reflects the impressive reputation of Enze Medical Group, the owner and operator of Taizhou Hospital of Zhejiang Province.
 
GS&P carefully composed the building massing in response to the local context, orienting the facility so the majority of inpatient rooms will benefit from picturesque views of the surrounding mountains and the nearby Yangtze River. Skylights and courtyards will bring natural light and ventilation into the buildings, creating an aesthetically pleasing and healing environment for patients and their families.
 
Sustainable design initiatives such as green roofs, high-performance glass throughout the facility and a compact building massing will reduce energy consumption and operating costs. The use of locally sourced building materials such as stone on the medical center’s facade will further decrease the project’s impact on the local environment.
 
Slated for construction on a 355,000-square-meter greenfield site, the $2.28 billion medical center will provide state-of-the-art healthcare services to the residents of Zhejiang Province and its surrounding regions as well as international medical tourists. The program includes diagnostic and treatment facilities, acute care, ICU, an emergency department, an outpatient department, physical and functional exam rooms, a division of infectious diseases, and administration, research and education facilities. 
Share This Page: